Dalok és polaroidok Stierusos aláfestéssel

Sok kellemetlen momentuma van a télnek, de azt gondolom, ha valaki szeretné, akkor a karácsonyi varázs és mámor után is megtalálhatja ezen évszak szépségeit. Nem is kell hozzá sok, igazán költséghatékony tud lenni egy téli este. Bekuckózni a zord a szelek elől, körbevenni magunkat könyvekkel, versekkel és egy igazán szép, testes vörösborral maga a téli tökély. Polaroidokkal és földszinti dalokkal pláne. Nagy kedvencem Simon Marci és szeretem előkapni köteteit, olvasgatni egymás utáni összevisszaságban, elmélázni a szavakon és bambulni a pohárba.

Karácsony után kaptam egy palackkal az egyik nagy kedvencemből, Riczu Stier Cabernet Sauvignon 2009, Villányból. (Leírni is jól esett…) Jól elraktam, hogy majd valami nagy alkalom adtán elfogyasztjuk. Végül szépen rábeszéltem magam, hogy a legnagyobb alkalom mindig a mai nap, ezért kibontottam, nem vártam tovább… Fejbe is vág a sok-sok érett aroma, palackba zárt mediterránia, a piros gyümölcsök tobzódnak, gyönyörű lilás, mély rubinvörös szín, szép test, 14,5%-es alkohol. Elegáns, bársonyos, nem kell több. Belső kandalló.

IMAG2287_1

És ha unjuk a bekuckózást: Simon Marci Polaroidok című verseskötetéből Lichter Péter rendezett tizenhárom perces filmet, a bemutató a Toldi moziban lesz, 2015. február 3. án. Itt.

P.S.: ‘Ha már nem kellett, legalább mondd meg, mi volt ez. Tudjam, miért fizettem.’